Morcoveaţă

Doamnelor şi domnilor, Morcoveaţă!

Faptele:

Pisoiul Morcoveata in suferinta.

S-a născut prin iunie-iulie 2011. Cu origini modeste, a dus o existență cuminte. Nu a tras nici macar o singură fetiță de codițe; unii afirmă că a ajutat minim o bătrânică să treacă strada.

Într-o duminică friguroasă, de noiembrie, pe când alți motănei se răsfățau în poala stăpânelor lor, Morcoveață a fost silit să se refugieze de căței fix sub streașina mea. Fratele lui nu a fost la fel de norocos.

Nu vedea nimic, așa că nu puteam să il trimit înapoi în stradă. Cum nu aveam niciun sos pregătit, ca să nu mai vorbesc de garnitură, motănelul îmi era complet inutil, așa că am purces sa caut veterinari.

Realitatea crudă:

După ce am găsit, probabil, singurul veterinar din București care nu era la șpriț, am descoperit că Morcoveață lupta, ca un erou, cu mai multe boli:

Pisoiul Morcoveata satul.
  • O infecție nasoală, care am uitat cum se numește și care îi afectează urechile, nasul și ochii.
  • Otită (separat de prima infecție)
  • Râie cât ambele capre ale Irinucăi la un loc.
  • Purici. Arăta ca televizorul vostru când uitați să plătiți cablul.

O rază de speranță:

Cu tratament adecvat, Morcoveață se va recupera 100%. Nu vor exista sechele, nu va fi contagios, iși va putea vedea liniștit de motăneala lui. Plus că are chef de viață, a suportat injecțiile și dezinfecția mai bărbătește ca Stallone in Rambo II, III și IV (pentru că în Rambo I a plâns).

Cum puteți ajuta:

În primul rând, cu bani. Tratamentul inițial a costat 125 de lei, fiecare zi de “spitalizare” costă 50 de lei. Și sunt necesare vreo 10. Iar după ce se face bine îl și vaccinăm și deparazităm. Eu deja am raționalizat mâncarea pisicii mele (îi pregătisem și o cartelă de alimente, dar m-a amenințat că ocupă Bulevardul Aviator Alexandru Șerbănescu). Așa că, dacă renunțați la un covrig cu mac, se cheamă că avem 80 de bani în plus la fondul “Morcoveață”. Un ștrudel cu brânză face doi lei intregi. După care mai rămâne să găsesc pe cineva pentru restul de câteva milioane și treaba e rezolvată!

În al doilea rând, cu un părinte adoptiv. Eu nu pot să îl păstrez, că dacă am prea multe pisici în casă nu mă mai ia nici naiba de bărbat. Toți prietenii mei au ori o scuză foarte bună, ori un pretext inatacabil. Deci dacă aveți vreun cunoscut cu suflet bun, căruia îi plac pisicile, asta e ocazia perfectă să-I faceți o bucurie.

Cu ce vă alegeți:

  • Scăpați de grija unui cadou de Crăciun. Dacă nu știți ce să îi puneți sub brad unui prieten, am eu răspunsul: o litieră!
  • Agățați mai ușor în baruri. “Pari o fată căreia îi plac animalele, hai să îți povestesc despre cum am salvat un pisic”. Vă spun eu, pisică la pisică trage!
  • O felicitare de Crăciun. Vă trimit eu o poză șmecheră, cu un Morcoveață sănătos tun.
  • Un loc la dreapta Tatălui (ofertă supusă unor termeni și condiții*)
  • Liniște sufletească. Pentru o sumă minimă, mă angajez solemn să nu fac glume cu moldoveni o lună întreagă.

Precizare:

Asta nu este o glumă, un exerciţiu sau un chain letter. Pisica există și am găsit-o chiar eu, nu un verișor al unui cunoscut. Dacă există sceptici, pot oricând să îi urc în mașină și să îi duc în vizită la Morcoveață. De fapt, mi-ar face plăcere să organizez o astfel de excursie. Biletul standard costă 50 de lei. Biletul Gold, cu turul cabinetului veterinar si 10 minute de mângâiat pisica, e 100 de lei.

Gata, am încheiat. Să trecem la fapte! Bune!

*Morcoveață și cu mine vă mulțumim. Pe lângă salvarea lui Morcoveață, pentru un loc în Rai trebuie să faceți și alte fapte bune, să respectați cele 10 porunci și încă niște lucruri despre care nu am prea multe detalii. Dar salvarea unei pisici ar fi un prim pas grozav!


LATER EDIT

Boooooon.

Pagina asta a fost gandita pentru prieteni, de aia nu are conturi bancare / date de contact. Asa ca toti aia care ati zis „ia uite si la prostu’ asta”, sa-mi dati o bere.

Acuma, ca Morcoveata a ajuns faimos pe internete, ii rog pe binevoitori sa scrie la morcoveata@painkiller.ro. Si vedem noi cum facem sa ajunga banii la barmanul meu.


LATERER EDIT

Ei bine! In momentul de faţă, Morcoveaţă o duce mai bine ca mine, ca el nu s-a trezit dimineaţă să vină la serviciu. In week-end i-am vaduvit pe doctori de placerea prezenţei lui şi l-am externat. L-am cazat temporar la mama mea (care are un suflet cel puţin la fel de bun ca al meu, plus ca nici nu face glume cu homosexuali) pana cand terminam tratamentul si il vaccinam.

Pisoiul Morcoveata adormit.
Hard life? I don’t rememberrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Urmatorii paşi vor fi: 1, sa o conving pe mama sa il se desparta de pisic şi 2. Sa il cazez pe Morcoveata la noul stapan…ori sa le prezint amatorilor de pisica scuze pentru faptul că pisica nu mai e disponibila. Multumesc inca o data susţinătorilor. Am strans toti banii de care aveam nevoie, asa ca nu voi mai accepta donatii. Am gasit si cativa potentiali stapani. Celor care ard de nerabdare sa faca o fapta buna nu pot decat sa le recomand sa găsească alt pisic la ananghie.

Cu acestea, sa aveţi o saptamana grozava!


THIS JUST IN

Felicitare de Craciun cu Morcoveata.

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează