Vineri 13

Cand eram pustan, toti cei din jurul meu erau superstitiosi. Bateam in lemn cand vorbeam despre chestii nasoale, evitam sa calcam pe capacele de canal cu 4 gauri, faceam drum intors cand vedeam pisici negre, ne feream privirile de femeile insarcinate (de fapt, imi ascund fata si acum, dar din alte motive.)

Cand am mai crescut, multi au lasat-o mai moale. Dar, in continuare, incercau sa nu dea bani lunea, sa nu verse sare sau mai stiu eu ce.

In sfarsit, acum toate astea sunt pentru fraieri. Doar stie toata lumea ca lucrurile astea aduc, de fapt, noroc. „13 e ziua mea norocoasa; daca e si marti/vineri in mod sigur se intampla ceva bun”. Cred ca nimeni nu mai e speriat de vineri 13; de-abia daca se mai gaseste cate unul care sa se declare indiferent. Sa vezi sporturi extreme ce urmeaza.

Maine-poimaine o sa aud pe careva „Mi-am mai luat doua pisici negre, ca una nu imi ajunge. Vreau sa joc la Loto”; „Trebuie sa sa mai dau o raita noaptea prin cimitir, nu am mai fost de mult, si am nevoie pentru noroc”. Mai mult, de ce nu faze de genul „Eu nu traversez decat pe rosu, imi aduce noroc”; „Mi-a vazut cineva cucuveaua? am maine examen si am nevoie de ea” sau „Nu papusa, eu nu folosesc prezervativul. Copii?!? Nici gand, daca nu il pun am noroc”.

Lumea nu se va mai urca in tren decat in mers; tinerii miri il vor scuipa in ochi pe popa, pentru o casatorie fericita; mamele le vor tatua pruncilor cruci intoarse; se vor da, drept cadou de casa noua, doar broaste arse sau pisici rastignite; in loc de acatist preotul va zice „mori, da-te dracu'”.

Care-i faza?!?!

Astept cu nerabdare ziua de vineri, si sper sa aud ca unul din astia patit ceva nasol, ca sa pot sa spun cu un aer nevinovat „Ba, imi pare rau sa aflu asta. Auzi, in ce data suntem azi?”

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează