Can you feel the power?!!?

Mintea omeneasca e stranie. Clar! Si oricat as sti asta, tot mai am cate vreo revelatie.

Sa vezi ce relativa e scara valorilor. Acum catava vreme eram in masina si a venit un aurolac sa imi spele parbrizul (masina mea e mereu incredibil de murdara, si e ca un magnet pentru astia). Eu se intampla sa nu am absolut nici un leu la mine, ba eram si fara tigari, asa ca i-am facut semn sa o lase balta. El, ca „hai, nene, da si tu 5000”. Io, ca „Nu am ba nici un leu”. El, ca „hai nene, 2000…1000?” Io, ca „n-auzi ma ca n-am nimic? Mergi la altii”. Ei, si ce se intampla? Sta omul meu un pic pe ganduri, si se apuca sa-mi curete geamul: „Bine, las’ca mi-i dai tu alta data”. Cum ar veni, mi-a facut aurolacul cinste.

Azi am fost sa-mi schimb doua cauciucuri, si am aflat ca banii pe care ii aveam imi ajungeau la fix pentru asta. Am aflat, de asemenea, ca unul dintre cauciucuri era gaurit, iar mie nu-mi ajungeau banii si de petic. Iar baiatul mi l-a pus oricum, tot cu un aer de „hai, treaca…”. Nici sa rad de faza asta nu puteam, ca avea o ranga in mana.

De unde trag doua concluzii. Prima e ca nimic nu-i mai simplu decat sa te simti un adevarat in lumea ta. Cum ar veni, daca il las pe Brad Pitt sa ia ultima bere rece…nu, nu asta. Daca il las sa ia ultima punga cu zarzavaturi congelate din super-market, se cheama ca l-am avut. Ca ii sunt superior. Pot sa plec simtindu-ma un adevarat. Cum ar veni „Bine, ma, bine, il crede lumea vreun nemaipomenit, dar daca nu eram io…”. Daca o las, sa zicem, pe Tina Turner sa stea pe locul meu in metrou, pot sa plec spunandu-mi „de pomana o asculta juma’ de lume, ca fara mine ce se facea?!?”.

A doua concluzie e ca in viata ailalta multi o sa aiba surprize mari. Cum zicea cineva, noi stim ca mergem in Iad, stim ca prietenii nostri merg in Iad, mai ramane sa aflam cat e berea. Dar aia care merg in Rai o sa aiba un soc. De exemplu, o calugarita care a strans din dinti toata viata, doar ca sa se bucure de viata vesnica, se va trezi alaturi de aurolacul meu. Sunt curios cine pe cine o sa invete trucuri noi. :)

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează