Despre Mahomed, caricaturi si femei grase.

Ei bine, in premiera, un subiect pe jumatate serios.

Dupa cum stie oricine s-a uitat si la altceva decat la Adult Channel (desi nu vad de ce ar face cineva asa ceva), zilele astea toata lumea se agita in legatura cu caricaturile cu musulmani/Mahomed publicate de danezi. Si de altii.

Acu’ sa ne intelegem, io sunt de acord cu musulmanii in multe privinte; pe ei ii duce capul suficient ca sa puna femeile la locul lor, ca sa nu mai spun ca treaba aia cu haremul aproape m-a convins sa ma ma convertesc. Pe de alta parte, au niste idei absolut traznite – probabil din cauza ca nu consuma carne de porc. Pai bine dom’ne, din ce sa iti mai iei vitaminele? Din furaje?

Cum poate un barbat, de exemplu, sa faca scandal ca femeile de pe strada sunt prea dezbracate? Numai daca ma gandesc la asta am niste viziuni cu o primavara calda, pasarele ciripind pe ramuri si tinere fete infasurate pana la urechi in falduri de stofa. Si ma ia cu lesin.

Pe urma mai e faza cu alcoolul. Cum sa nu bei alcool? Pai de aia sunt ei, frate, asa pusi pe scandal. Ca parca nu iti vine sa te asezi si sa rezolvi conflicte politice la un pahar de apa, nu? In plus, ei pierd din vedere un lucru foarte important: statistic, pe Dumnezeu (crestin, musulman sau mai stiu eu de care) l-au vazut mult mai multi betivi decat oameni treji. Asta trebuie sa insemne ceva!

Booon. Acum ca am lamurit fundamentele Islamului (exact. Ce, e ceva mai important decat bautura si femeile?), sa ne ocupam de caricaturi. Unu la mana, baietii astia sunt iconoclasti. Pentru cei care nu sunt asa destepti ca mine, asta inseamna ca refuza orice reprezentare religioasa. Ceva in genul povestii cu chipul cioplit.

Asta pot accepta – la urma-urmei, daca ei vor sa se inchine asa, in gol, e dreptul lor. Dar atata vreme cat li se pare acceptabil sa vina in tara blondelor cu picioare lungi si sa le vada aproape dezbracate (norocosii!), trebuie sa accepte si alte conflicte intre realitate si credinta lor.

Tine, adica, de libertatea de exprimare. Iar asta e foarte importanta pentru mine. Ca daca nu as avea libertatea asta, inseamna ca ar veni grasele peste mine si m-ar linsa ca am ras de ele. Altfel zis, daca ai venit la mine in casa de buna voie, nu face scandal ca am pe perete o carpeta cu Rapirea din Serai. 12 carpete, de fapt. Cate una pentru fecare luna. Cu Sabine dezbracate. In fine.

Cat despre caricaturile in sine, unele sunt de-a dreptul amuzante.

Despre Mahomed, caricaturi si femei grase.

Asta, de exemplu. Pai, daca stam si ne gandim, ar putea sa se simta ofensati si satanistii, ca nu mai au pe cine sa sacrifice. Dar nu, aia probabil sunt mai realisti: cu cat mai putine virgine pe lumea asta, cu atat mai multe femei versate. Si toata lumea e fericita.

Pe urma asta.

Despre Mahomed, caricaturi si femei grase.

Pai daca nici asta nu se bazeaza pe adevar, nu stiu ce altceva o face. O gramada de reguli de-ale musulmanilor sunt absolut depasite. Si asta e o gandire liberala universala, nu neaparat crestina. (e drept, liberalii astia sunt in general niste natarai. Auzi, sa voteze femeile. Pai de asta a fost scos haremul in afara legii, ca le-am lasat pe astea sa voteze!!)

In fine, ce voiam sa spun ca baiatul asta cu desenele mi-a avut o idee geniala. In loc sa se acopere femeile cu tot felul de valuri, mai bine isi pun musulmanii ceva pe ochi. Si toata lumea are de castigat. Uite, ca dovada de buna-credinta, mai las si de la mine: sunt de acord ca grasele sa poare in continuare val.

Si in incheiere, ca sa nu se simta crestinii nebagati in seama, si pentru ca am tot vorbit de femei si am pus numai poze cu barbati in turbane: un alt desen despre virgine.

Despre Mahomed, caricaturi si femei grase.

(Afis pentru piesa “Our Lady of Cultural Differences” a tanarului tunisian Chokri Ben Chikha. Care spune, intre altele, ca “I think one should be able to laugh at anything, even at antisemitism.” Via http://www.brusselsjournal.com).

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează