Tot ce voiai să știi despre sexualitate!

A venit luna iunie și, cu ea, ploaia, da’ măcar e mai caldă ca lunile trecute. Also, luna asta are loc și Bucharest Pride, festivalul cunoscut anterior drept GayFest. Hint: nu se chema așa din cauza că era lumea veselă.

În esență, e un marș în care lumea își apără dreptul de a purta peruci fistichii și în care se înjură cu ăia din Noua Dreaptă.

Boon. Uber a mirosit că e rost de CSR și a pus de o campanie mică în care arată că susține diversitatea și că nu are prejudecăți – în esență, te acceptă indiferent cum ești, important e să nu fii taximetrist.

Acum, demersul asta are și o latură utilă, adică Uber încearcă să explice și cum e cu sexualitatea și câte variații are ea. Iar aici lucrurile devin interesante.

Dacă ești ca mine, ai intrat în viața de adult cu o imagine clară despre opțiunile sexuale. Hetero, homosexuali, lesbiene. După care ai avut nițică treabă și când te-ai uitat din nou în direcția aia ai văzut o gașcă pestriță în care fiecare strigă altceva. În general în germană.

Seamănă nițel cu senzația aia când te uiți pe HBO, arunci o privire la telefon și când te uiți iar la TV descoperi că e pe Antena3, că s-a culcat mâța pe telecomandă.

Mă rog, să revenim la dicționarul făcut de Uber – am două vești bune! Prima e că măcar nu au dispărut lesbienele. A doua e că urmează să îți explic pe îndelete care e faza cu toate categoriile alea. O sa te învăț să navighezi prin negurile sexualității. Să purcedem!

Transgen

Definiția lor:

Persoanele a căror identitate și/sau expresie de gen diferă față de așteptările culturale bazate pe sex, care le-au fost atribuite la naștere.

Pe înțelesul nostru:

Marian s-a născut bărbat, dar se simte femeie.

Observații:

Nu știm de ce se întâmplă asta. Poate s-a săturat să plătească doar el în cârciumi și să schimbe roata de la mașină. Poate îi place să facă design de interior. De locuințe, vreau să zic. După câțiva ani, niște operații, niște hormoni și niște cursuri intensive de cicăleală, Marian anunță că este de fapt Maricica.

Asta nu e neapărat legată de preferințele sexuale – Maricica poate fi atrasă, în continuare, de femei. Dar cu alt tupeu intri într-o relație când discuția se poartă de la egal la egal!

Homosexual

Definiția lor:

Un termen pe care persoanele îl folosesc frecvent pentru a descrie identitățile și orientările fluide. Deseori, este folosit interschimbabil cu „LGBTQ.”.

Pe înțelesul nostru:

Marian este atras sexual de Vasile.

Observații:

Pana mea, aveam și noi o definiție pe care o știam, iar ăștia au schimbat-o cu totul. E ok, nu contează, noi știm despre ce e vorba.

În realitate persoanele folosesc termenul asta că să descrie un bărbat atras de alt bărbat. Sau un bărbat care a câștigat la poker. Sau un bărbat care se face că uită să îți aducă înapoi bormașina.

Uneori sunt invidios pe homosexuali, va dați seama ce liniște e la ăia în casă? La ăia cu sexul vreau să zic, nu la ăia cu bormașina.

Asexual

Definiția lor:

Lipsa atracției sau dorinței sexuale față de alte persoane.

Pe înțelesul nostru:

Oricum nu mă interesa”.

Observații:

Sigur, toți am fost acolo, înțelegem. Te-ai dus pe Tinder, ai dat swipe-uri la greu, nu ai avut niciun match. La un moment dat cred și eu că te apucă dracii și zici „știi ce, oricum nu mi-aș trage-o cu nimeni de acolo. Nu mă atrageți. Eu sunt asexual!

După care primești notificare pe telefon că ai un match: „Sexual! A-ul ăla a fost un typo, voiam să spun că sunt sexual!

Bisexual

Definiția lor:

O persoană atrasă emoțional, romantic sau sexual de mai multe sexe, genuri sau identități de gen, deși nu neapărat simultan, în același mod sau în aceeași măsură.

Pe înțelesul nostru:

Bărbat sau femeie, nu contează – Marian i-ar fute.

Observații:

În primul rând, să pună mâna să învețe gramatică. Nu „mai multe sexe”, ci fix două, că de aia îi zice „bi”. Bicicleta nu e un instrument cu mai multe roți, are fix două.

În al doilea rând, mai vezi câte unul din asta la câte un party – „Ce vrei să bei, vin sau bere?” “Da„.

Per total cred că și ăștia sunt de admirat. Îți trebuie ceva tupeu să te lași refuzat de două sexe, nu doar de unul.

Polisexual

Definiția lor:

O persoană cu sexualitate multiplă este atrasă sexual și/sau romantic de mai multe genuri, dar nu de toate.

Pe înțelesul nostru:

De principiu ar fute orice, dar are standarde.

Observații:

Aha, aici ne mai apropiem de adevăr. Cred că bisexualii au copiat nițel la definiție de la ăștialanți.

În realitate, cred că asta e de fapt un bisexual care nu a rămas de modă veche, ci s-a adaptat timpurilor noastre. Adică e dispus să facă sex și cu bărbați, și cu femei, indiferent ce nume mai inventează ăștia.

Dar își ia totuși o marja de eroare, zice „unele”, nu „toate”, că dacă vine vreuna cu sexualitate de balenă să poată zice pas. „Sunt asexual față de grase!

Intersexual

Definiția lor:

Un termen umbrelă folosit pentru a descrie o gamă largă de variații fizice ale corpului. În unele cazuri, aceste trăsături sunt vizibile la naștere, alteori, nu sunt sesizabile până la pubertate. Unele variații cromozomiale de acest tip este posibil să nu fie deloc observabile fizic.

Pe înțelesul nostru:

Hermafrodit, mă! Aveam un cuvânt fix pentru asta, ce v-a mâncat în fund să mai umblați la definiție?

Observații:

Asta, am impresia, e singura categorie care ține de fiziologie, spre deosebire de celelalte care țin doar de auto-percepție. E chestie de cromozomi, dezvoltare, din astea. Ai toate piesele bărbătești? Ești bărbat. Ai numai piese femeiești? Ești femeie. Ai diverse combinații între ele? Ești intersexual.

Mă rog, și aici sunt niște zone gri, cică dacă ai penisul prea mic te scot ăștia de la bărbați și te bagă la intersexuali. Asta e o informație bună, îți da nițică perspectivă. Dintr-o dată parcă sunt mulțumit și fără să am ăia 25 de centimetri.

Notă: a nu se confunda cu fetele de pe la Intercontinental, care oferă servicii domnilor generoși. Alea sunt alt tip de raporturi intersexuale.


Mă opresc aici pentru moment, va las să prelucrați informația și, de ce nu, să o dați mai departe.

Asta poate fi sub formă de „ia uite ce a scris ăsta” sau de un „huoo, bă, intersexualule!” adresat ălora care parchează aiurea.

Revin în curând cu setul următor de definiții, o să fie tare, Teleenciclopedia e nimic pe lângă astea! Ești gata pentru cursul de avansați? Citește episodul al doilea!

Painkiller


Imagine de la Pixabay de pe Pexels

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează