Dicționar avansat de orientări sexuale

Ai agățat ceva pe Tinder  și nu știi exact ce? Înainte să mergeți la tine acasă ai vrea să știi cine, ce și cui urmează să îi facă? Nu îți face probleme, e perfect normal! Sigur, îi admirăm pe cei care preferă suspansul, dar de la distanță. 

Dacă tu ți-ai făcut plinul la Game of Thrones și acum vrei să știi din timp la ce să te aștepți, ai venit la locul potrivit! Îți voi explica aici, pe îndelete, ce e cu fiecare orientare sexuală sau gen sexual. 

Deja ne-am făcut încălzirea cu prima parte – Tot ce voiai să știi despre sexualitate! – iar acum ne pregătim să atacăm subiectele cu adevărat grele. Chestii la care nu mai răspunzi cu “a, OK”, ci cu “stai așa, cum adică?”.

Avem, în partea a doua a listei, genul ăla de orientări care par ieșite dintr-o discuție de seară, între cinci oameni și trei jointuri. Exerciții logice, de tipul “dacă un prăjitor de pâine ar avea sexualitate, cam cum ar fi aia?” Sau provocări “dacă cineva ar fi dispus să facă sex cu oricine, cum l-ai refuza politicos, pe motiv că nu vă potriviți?”. Începem cu:

Nonbinar

Definiția lor:

Un adjectiv care descrie o persoană care nu se identifică exclusiv cu bărbați sau femei. Persoanele nonbinare pot consideră că sunt atât bărbați, cât și femei, că sunt neutre sau că nu se încadrează deloc în aceste categorii. Multe persoane consideră că fac parte din comunitatea transgen, dar nu toate.

Pe înțelesul nostru:

Așa și-așa. Și, și. Preponderent bărbat. Un fel de bărbătuș. Sau în general femeie, mai puțin în aspectele în care nu e. 

Observații:

Cred că de la testele alea de pe net ni se trage. Știți voi, alea de personalitate, care la final te anunță că ești 25% sarcastic și 75% măgar. Mă rog, posibil că la voi să dea alte rezultate.

Ce vreau să spun e că ne-au dezobișnuit de rezultatele categorice, de 100%, acum vrem nuanțe mai detaliate. Putem fi preponderent bărbați, dar cu 30% de femeie, că ne mai place o bluziță elegantă la ocazii, un epilat lung, din astea. Sau o femeie poate avea și 5% de bărbat, dacă îi place să râgâie după ce bea bere. Sau dacă râde la poante de genul ăsta.

Persoană care susține fluiditatea de gen

Definiția lor:

De obicei, persoanele care susțin fluiditatea de gen resping noțiunea categoriilor de gen statice și acceptă fluiditatea identității de gen și, deseori, deși nu întotdeauna, a orientării sexuale. Persoanele din această comunitate pot considera că sunt atât bărbați, cât și femei, nici bărbați, nici femei sau că nu se încadrează deloc în aceste categorii.

Pe înțelesul nostru:

Uhm. Tre’ să mă mai gândesc nițel la asta, hai să trecem la: 

Pansexual

Definiția lor:

Descrie pe oricine are potențialul de a atrage emoțional, romantic sau sexual persoanele de orice gen, deși nu neapărat simultan, în același mod sau în aceeași măsură.

Pe înțelesul nostru:

Non-urâți

Observații:

Pe bune? Era nevoie de o definiție nouă pentru persoanele care pot atrage alte persoane? Adică, aici nu vorbim despre ce sex are sau ce sex îi place pansexualului, vorbim despre sexul celor cărora le place de pansexual. 

Gen neutru

Definiția lor:

Un termen umbrelă care cuprinde genuri diferite ale persoanelor care, de obicei, nu au un gen și/sau au un gen pe care îl descriu că fiind neutru.

Pe înțelesul nostru:

Ca Elveția, dar cu sex.

Observații:

Ăștia cred că pur și simplu s-au săturat de discuții. Au tot auzit de masculinitate toxică, de feminism toxic, probabil că, undeva, cineva a vorbit și despre pansexualitate toxică.

Așa că oamenii noștri (sau femeile, evident) au dat-o pe aia cu “știi ce? sunt neutru. 100%, să nu avem discuții.

Hai să încerc din nou la aia cu fluiditatea de gen

Pe înțelesul nostru:

Nehotarat2 (adică la pătrat)

Observații:

Ce ironic, definiția ăstora e că resping definițiile statice. Astea sunt genul de persoane pe care le întrebi dimineață “Azi ce ești? Și cam cât crezi că o să dureze?” și există riscul ca, până îți răspunde, să nu mai fie valabil.

Poate mă înșel, or fi niște persoane minunate, dar pe mine mă duc cu gândul la cineva care are mereu chef de ceartă. “De ce presupui că sunt 70% bărbat, 20% femeie și 10% altele? Definiția mea e fluidă! Mă oprimi!”. 

Ca un fel de Karen. Heh. O și vezi trântind scula pe tejghea “Vreau să vorbesc cu managerul!

Lesbiană

Definiția lor:

O femeie care este atrasă emoțional, romantic sau sexual de alte femei.

Pe înțelesul nostru:

Hai că știi, am văzut cu toții filme.

Observații:

Am lăsat asta pour la bonne bouche! 

În teorie, lesbienele se împart în două categorii: lesbienele obișnuite, care fac sex doar cu femeile, și lesbienele mișto, care primesc și un bărbat norocos în… cadru. 

Cu acestea am ajuns la finalul expunerii noastre despre orientări și genuri sexuale. Dacă nu cumva or mai fi apărut câteva, de când m-am apucat eu să scriu asta.

Până la urmă, ceea ce contează e să ne simțim bine, să-i lăsăm și pe alții să se simtă bine și, doamne-ajută, să ne simțim bine împreună.

Așa că io o să vă urez să fiți non-urâți, să găsiți niște lesbiene din alea mișto sau orice altceva vă doriți voi de la viață.

PainkillerImagine de la Pixabay de pe Pexels

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează