Nuntas profesionist

Buna ziua

Iar a trecut ceva vreme si s-au petrecut o puzderie de lucruri.

Chestia cea mai importanta a fost, evident, nunta Alinei si a lui Alex. Primul lucru pe care l-am remarcat a fost ca majoritatea invitatilor stiau de site-ul meu. Iar asta inseamna ca dupa urarile de genul „Alina, casa de piatra, sa traiti mult si sa fiti fericiti. Alex, gata cu burlacia, pune mana si fa copii” nuntasul mi se adresa mie cu „ba, ia sa ai grija ce scrii pe site-ul ala al tau”. Am scris, de aceea, tot ce e mai jos cu netarmurita ingrijire.

Din pacate nu am ajuns la cununia civila. Aveam de gand ca, in momentul in primarele punea intrebarea cheie, sa strig din toti rarunchii „Come on!!! You can do it!!!!”. Retrospectiv, se pare ca a fost o intamplare fericita ca nu am apucat sa o fac. Pentru ca poate se gasea careva sa continue cu „Cut his fucking head off!!!”

Mare om preotul ala. Poate din cauza ca peretii bisericii erau decorati cu tot soiul de motive bahice. Ma rog, cert e ca omul avea opinii ferme si le exprima cu hotarare. Le-am retinut pe cea cu femeia care e datoare sa asculte si sa se teama de barbat. (moment in care toata suflarea feminina a inceput sa susoteasca „ce, astea sunt oranduiri invechite, acum suntem egale cu barbatii!”) si pe cea cu femeia care este, atentie, „o zeita, o vestala, o preoteasa a Domnului” (moment in care toata suflarea feminina a inceput sa susoteasca „asa, domnule, uite un preot progresist!”).

M-a impresionat, iarasi, fundalul muzical. Poate eram io prea obosit, dar ceva te ducea cu gandul la o melodie a lui Jay-Z cu Beyoncee.

Preotul: Si sa o iubesti / Sa o ocrotesti / Si sa o cinstesti / Ca-n ea te oglindesti.

Diaconul, in background, foarte melodic si nitel alto: A-a-a-aaaa-men!

Nu ca as vrea sa critic, dar sa fim seriosi: in general nu e o idee prea buna sa cazezi doi betivi in aceeasi camera. Adica, toate echipele celebre au fost alcatuite din oameni care aveau calitati complementare. Asterix si Obelix, de exemplu – unul destept altul puternic. Nicoleta Luciu si Teo Trandafir – una aratoasa. Costi Ionita si Adrian Minune – unul inalt. Dar ce complementaritate mai exista la doi betivi? Cand unul zice „hai sa bem!”, celalalt in loc sa predice cumpatarea raspunde „hai!”. E ca si cum ai pune alaturi, sa zicem, un Mircea Badea cu un Oreste. Si stim cu totii cum s-a sfarsit.

Trebuie sa recunosc, exista niste circumstante atenuante. In urma unui calcul sumar a reiesit ca nu existau oameni cumpatati pentru toti betivii.

Dintre discutiile interesante care au avut loc pe parcursul a doua zile am retinut:

– Un joc interesant, pe autostrada, e sa te uiti la urmele de frana de pe asfalt si sa ghicesti ce s-a ales de soferul ala. Nu de alta, dar multe o cotesc brusc in gard, si cu toate acestea gardul e neatins si nu exista niciun fel de urme de accident. Eu ma gandesc, foarte serios, ca parapetul ala despartitor e de fapt o poarta catre o alta dimensiune. Dar nu am avut niciodata stofa de pionier.

– Punctul G este, se pare, o tinta prea greu de atins. Cu toate acestea noi, barbatii, ne straduim. Iar stradaniile e pacat sa ramana neremarcate. De aceea ar trebui gasite punctele A, B, C, D, E si F. Adica OK, nu ai nimerit punctul G, dar macar ai reusit sa ajungi la D!

– O invitata si-a anuntat concluzia ca intelectualii sunt mai putin virili decat restul barbatilor. Deci care aveti diplome pe pereti, ori nu mai invitati nicio femeie acasa, ori acoperiti diplomele cu „Rapirea din serai”.

Fara nicio legatura cu cele de mai sus, baetii dela bloc ma tot streseaza sa merg napoi la scoala sa dau BAC-ul. Da’ io ii dau naibii, adevarata scoala ie aia din strada!

Iar acum, foarte pe scurt, o dare de seama a ultimei perioade:

– Mi-am pus apometre. S-au chinuit baietii aia sa monteze tevaraia prin gura de vizitare de nu-ti venea sa crezi. Cu ocazia asta mi-am dat seama ca ginecologii sunt demni de toata admiratia.

– De cand a progresat tehnica, toata lumea admira peisaje pe ecranul aparatului digital. In consecinta, in majoritatea pozelor pot fi observati alti natarai care te pzoeaza pe tine sau natura. In curand o sa ajungem sa nu mai recunoastem omul din poze.

„Cum nu ma recunosti, tocmai te-ai uitat la poze in care apaream si eu!”
„Nu, fata ta nu imi e deloc cunoscuta”
„Dar acuma?” *duce aparatul foto la ochi*
„Aaaaaa, tu esti prietenul Mariei!”

– Uneori, cand merg noaptea spre casa dupa o zi obositoare, imi place sa conduc cu ~30 la ora. E liniste, e racoare, o placere. Rarele masini ma depasesc si dispar destul de repede. Cum zic americanii, „i’m cruisin'”. E, intr-una din serile trecute, as i was cruising in my car, am dat peste o masina de la REBU. Si aia mergeau cu 30 la ora.

– Ditamai panoul cu o reclama la serviciul i-mode, de la Cosmote. Pe panou scrie ca i-mode este „unic, la fel ca tine”. Care e responsabil de nascocirea asta sa-mi dea un semn, ca ii fac lipeala cu invitata aia a lui Alex. O sa se inteleaga de minune.

– In incheiere, o gluma pentru vorbitorii de engleza:

Who came up with the saying „put your money where your mouth is”?
A money-grabbing cunt, naturally.

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează