Fumatul ucide. Strategia anti-fumat ucide in chinuri.

Care-i faza cu renuntarea la fumat?

La insistentele cuiva am vizitat niste site-uri anti-fumat, si am avut o surpriza. Dupa ce prezinta in detaliu toate efectele negative ale fumatului (nu ma sperie, insa, cum ma speria bunica-mea pe la 15 ani), site-urile cu pricina recomanda, toate, sa iti alegi o „strategie” pentru a renunta la fumat.

Cum e strategia asta? Pai, cu mici variatiuni pe aceeasi tema, ca sa te lasi de fumat trebuie sa renunti la cafea si la alcool. Mai mult, trebuie sa eviti locurile in care se fumeaza si pe cele in care ai avea tendinta sa fumezi. Trebuie sa ai un program foarte ordonat si sa dormi mult. Trebuie sa eviti orice tentatie de a fuma. Trebuie sa urmezi un anumit regim alimentar (e prezentat amanuntit, dar am renuntat sa-l citesc dupa ce au interzis carnea de porc prajita). Asta e mai rau decat codul rutier, ca in ala, din cate imi aduc aminte, mai sunt si semne care iti permit sa faci ceva.

De unde am dedus io ca astia sunt ceva secta. Alde Martorii lui Iehova sau comunitatea Amish. Iar fumatul il folosesc pentru a-i atrage pe naivi in manastire. Adica, e clar ca astia vor sa ne pregateasca pentru Rai: renunti la mai toate viciile, nu mai iesi prin carciumi, nu te mai vezi cu prietenii care fumeaza (pacatosii!!!), nu mai apuci sa vezi filme pentru adulti ca te culci devreme. Nu imi dau seama ce sens are regimul ala. Poate vor doar sa te intareasca spiritual.

E adevarat ca nu e mentionat explicit sexul, dar daca stam si ne gandim, asta e exclus indirect. Nu prea ai cum sa gasesti o partenera. In carciumi nu te mai duci ca se fumeaza, nu te mai vezi cu grupurile de prieteni fumatori, iar printre nefumatori nu ai de unde sa stii peste ce puritana mai dai. In plus, chiar daca ai gasi o posibila partenera, nu ai cand sa o vrajesti, pentru ca trebuie sa te duci acasa. E ora de culcare!!.

Asa ca stai inchis in casa, iritat de nevoia de a fuma, agitat din pricina hormonilor, singur pentru ca toti prietenii tai sunt la meci, si ce bei de suparare?! Juma’ de sticla de suc natural de fructe. Fara pulpa.

A, inca o chestie. Chiar fara partenera, ai putea sa faci sex de unul singur. Dar nuuuu, nici asta nu ai voie. Trebuie sa eviti tentatia tigarii de dupa!!

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

1 comentariu