On why a geek made the right choice

Vorbeam cu o prietena, si m-a intrebat la un moment dat de ce prefer sa ma chinui cu un program, in loc sa las totul balta si sa ma concentrez asupra conversatiei. Mai mult, de ce as prefera un program care imi face probleme unei femei, chiar daca femeia m-ar bate la cap.

Raspunsul mi s-a parut simplu…pana mi-am dat seama ca:

1. Atunci cand un calculator/program nu face ce ai vrea tu sa faca, ai posibilitatea de a afla ce date ai introdus gresit, si de a remedia problema.
Cand o femeie te bate la cap/ iti face probleme, e putin probabil sa afli ce ai facut gresit. E, insa, probabil sa nu fi facut nimic gresit. Nu o sa afli niciodata.

2. Odata ce identifici problema, lucrezi la calculator pentru un rezultat bine definit, pe care ai sanse reale sa il obtii.
Odata ce identifici problema relatiei cu o femeie, de pomana incerci sa o rezolvi, pentru ca probabil ea va gasi in incercarea ta alte 3 pana la 10 probleme suplimentare. Si chiar daca o rezolvi, nu ai nici un rezultat garantat, pentru ca „ai gresit si meriti sa te pedepseasca”.

3. In timp ce lucrezi la calculatorul/programul respectiv, poti sa bei o bere, sa asculti muzica, sa te opresti sa dai un telefon.
In timp ce incerci sa discuti cu o femeie ca sa rezolvi o neintelegere, trebuie sa ii acorzi intreaga ta atentie. Daca arunci o privire la meci, dai radio-ul mai tare, bei o bere sau clipesti mai des de o data la 5 minute, nu esti atent, nu te intereseaza ce iti spune si nu iti pasa ce simte ea.

4. In cazul in care ai probleme cu un computer/program cumparat, poti sa suni la producator pentru asistenta tehnica.
In cazul in care ai probleme cu sotia, prietena sau orice alta femeie, poti sa o suni pe mama ei, pentru a afla si din alta sursa ca esti prea putin inteligent, insensibil, egoist si ca nici nu ai gusturi bune in materie de mancare.

5. Cand lucrezi cu un program, poti introducere o serie de variabile, in functie de care e generat un rezultat.
Cand discuti cu o femeie ai dreptul la o singura valoare a variabilei. Rezultatul are o multime infinita de valori.
(OK, exemplu: variabila 1 – iubire – singura valoare acceptata de sistem este „1 – te iubesc”. Variabila 2 – program – singura valoare acceptata de sistem este „1 – facem ce vrei tu” si asa muuuult mai departe.)

6. Odata ce ai invatat sa folosesti un program, vei obtine mereu aceleasi rezultate pentru un set de date identice.
Daca ai reusit sa rezolvi o neintelegere cu o femeie, nu fii destul de naiv sa iti inchipui ca va functiona si alta data. Nici macar sa nu iti inchipui ca a functionat prima data. Vei vedea de ce.

7. Daca nu poti lucra cu un program din cauza anumitor bug-uri/lipse de variante, poti rezolva problema cu patch-uri, add-on-uri si scripturi. De cele mai multe ori gratuit.
Bijuteriile, hainele, serile in oras si biletele la teatru sunt foarte scumpe. Si nu garanteaza nici un rezultat.

8. Daca ai probleme cu un program poti discuta cu alti programatori, pentru a afla solutii pentru problema, modalitati de a ocoli problema sau macar posibile alternative pentru programul respectiv.
Daca vorbesti cu alti barbati despre femei, poti afla in cel mai bun caz ca si ei au avut problema respectiva, si multitudinea de efecte cu care s-au confruntat. Eventual telefonul unui avocat / adresa unui bordel.

9. Majoritatea limbajelor de programare si programelor comerciale au ghiduri de utilizare.
In privinta femeilor nu exista decat liste de genul acesteia, cu motive pentru care orice alt lucru e de preferat.

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează