O cifra fara niciun fel de relevanta

Ei bine, azi este ziua mea. Fac 27 de ani, si sunt nitel dezorientat din pricina ca cifra asta nu are nicio relevanta. Serios, ce rasunet deosebit are cifra 27? Unul a facut primul de milion la 19 ani. Altul a fost crucificat la 33. Si asa mai departe. Cine a facut ceva memorabil la 27 de ani?

De aceea, mai in gluma mai in serios, m-am apucat de introspectie. Mi-am scrutat adancul sufletului, dar am gasit numai bere, sani (de femei), cateva poante cu grase si un ambreiaj stricat, de la prima mea masina. Drept pentru care am zis ca bun, daca asta nu mers, sa incerc pe ocolite: i-am rugat pe cunoscutii mei sa ma descrie. Am pus si o limita de maxim zece cuvinte ca deh, oi fi eu o personalitate multilateral dezvoltata, dar sa nu exageram, nu ne apucam acuma sa dam frau liber lirismului.

Iata, fara vreo alta introducere, cum ma vad cei din jurul meu. De notat ca o parte imi sunt prieteni, se sparie gandul ce raspunsuri as fi primit daca erau dusmani.

Prima a fost Ana Maria:

„Enervant, incapatanat, plin de sine, nesigur pe tine, deep inside”.

Un inceput foarte promitator. As adauga pe lista calitatilor personale taria de caracter, pentru ca altul in locul meu ar fi lasat toata povestea balta .

Din fericire, urmatoarea a fost Monica:

„Tall, good looking, sense of humor, bright”.

Fata serioasa, direct la obiect. Sunt inalt, destept si frumos. Ce ar putea sa isi mai doreasca cineva? Plus ca inteleg si engleza, ceea ce e ceva.

Pentru Alinuta sunt, in ordine:

„Chel, cu simtul umorului, ochelarist, ambitios, citit, dezordonat, :-*”. Si a mai zis ca ma reprezinta o expresie: „hai sa-ti zic ultima duma”.

Asta e incurajator de nu se poate. Ne stim de vreo 10 ani si prima chestie care ii vine in minte e ca ma rad in cap.

Oana

„Zece cuvinte sunt mult prea putine pentru a te descrie”

Asteia, la pariu, i-a fost lene sa se gandeasca si mi-a trantit ca sunt indescriptibil. N-a fost o idee rea, cel putin nu mi-a servit o duma ca Alina. Da’ oricum, frumos paradoxul. E bun de dat exemplu la logica.

George

„Inteligent, cateodata neinteles, usor arogant, neindemanatic, corect, uneori neserios si superficial”.

Aici am remarcat nuantele. Sunt „cateodata neinteles” , „uneori neserios”. Ma rog, bine ca nu a imperecheat altfel cuvintele. Adica „uneori inteligent”, „cateodata corect”.

Andreea

„Amuzant, impulsiv, necomunicativ, destept, sociabil”.

Ei da, si? Ce daca!

Miruna

„Cu umor, dificil, inalt, slab, (un pic) misogin, istet, (inca) tanar, mofturos, realist, hetero….”

Aici nu am, in principiu, obiectii, dar ma nedumeresc punctele alea de suspensie de dupa hetero. Io sper ca a vrut sa puna punct dar i-a fugit mana.

Elena

„Lenes, cu imaginatie, boem, prost afacerist, neadaptat”.

Pai da! Ca lenea stimuleaza imaginatia! Plus ca, sa fim seriosi, suntem inconjurati de idioti. Sa fii adaptat e ultimul lucru pe care sa ti-l doresti.

Anda

„Inteligent, obiectiv, incisiv, imaginativ, loial, integru, culant, sensibil, empatic si amuzant”.

Nici eu n-as fi zis-o mai bine. Faptul ca Andreea e vara-mea nu a influentat cu nimic, sunt sigur, descrierea.

Radu

A inceput cu „muist”. Dupa care s-a si oprit. Dar dupa ce a mai meditat nitel a gasit:

„Lene crunta, nu vezi potentialul din tine, inteligent, nepractic, vorbesti nenatural”.

Io, saracu’ de mine, am incercat sa nu ii sperii astuia noua prietena. Data viitoare o sa ma exprim natural, si daca o sa moara burlac o sa ii spun ca e numai vina lui.

Ana-Maria a insirat o droaie de atribute, probabil nu a fost atenta la partea cu 10 cuvinte. Eu o sa fiu cinstit si o sa le scriu aici doar pe primele zece, dar mentionez ca fata asta mi-a mai enumerat o puzderie de alte calitati. Ceea ce inseamna ca ele exista.

„Uman, cald, receptiv, empatic, cooperant, principial, loial, sincer, de incredere, creativ”. Si foarte multe altele. Pana si eu am acum o parere mai buna despre mine. Habar n-aveti cu cine aveti de-a face!

Monica a facut o inginerie deosebita: a facut o descriere mai cuprinzatoare (si absolut incantatoare) in care a plasat strategic zece atribute, ca sa se cheme ca a respectat, in acelasi timp, cerintele.

„Criptic, discret, sclipitor, haotic, grabit, original, pitoresc, timid, tanar” si, concluzia: „atipic”.

Gata, aici se termina micul studiu. Nu am, ma tem, nicio concluzie desteapta. De fapt cred ca ma intorc la introspectie. Bere, sani, masini…ce poate fi rau in asta?

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează