Inca o cronica de film

Ma mai uit si io, ca omu’, la cate un film din cand in cand. Ei bine, va spun eu: nu seamana deloc cu ce e in realitate! Sa va dau cateva exemple:

„Da, stiu ca au mai zis si altii si nu, nu m-am inspirat de la ei.”

1. Sefilor le place sa-i privesti in ochi. Cu cat e omul mai puternic, mai bogat etc., cu atat sunt sanse mai mari sa se holbeze in ochii tai. Tot ce ai de facut e sa le sustii privirea si vor zambi satisfacuti. Dupa care iti vor da o gramada de bani, jobul la care visai si mana fetei celei mari.

Fals! Daca vor sa se uite careva in ochii lor se duc la oftalmolog. Tu stai cu nasul in jos, pana nu te dau afara pentru impertinenta.

2. Fetele frumoase ii plac pe barbatii cu umor (pe asta in mod sigur a mai remarcat-o cineva, dar nu-mi pasa). In mai toate filmele noua starleta si viitoarea miss Playboy se indragosteste de baiatul ala cu o personalitate senzationala. Ce daca n-are bani? Ce daca masina lui e o troaca? Are umor!

Fals! Nu de tot, dar fals! Adica, umorul poate fi luat in calcul asa, ca un fel de bonus, fara sa fie esential. Cum ar veni, daca tot treci cu viteza, cu Mercedesul tau, prin baltoace n-ar fi rau sa zici si o gluma-doua pe seama tontilor alora din statia de tramvai.

3. In filme, daca citesti horoscopul dimineata, intreaga zi se va potrivi ca o manusa pe ce iti scriu aia acolo.

Fals! Cea mai nasoala zi din saptamana trecuta a fost ziua in care zodia mea era singura de care zicea ziarul de bine. E adevarat, asta nu se intampla chiar mereu. De exemplu, cand aia imi prevad o zi de tot rahatul, au dreptate. Nici nu te-ai astepta, de la stagiarul de la Jurnalistica insarcinat cu horoscopul.

4. Fetele alea dragute, de pe la expozitii de pictura, sunt acolo ca sa discute cu tine despre exponate, despre artist, sa flirteze nitel, apoi sa urce la o cafea si sa petreaca noaptea la tine.

Fals! In primul rand, fetele alea se afla acolo, probabil, ca sa se asigure ca nu furi mazgaliturile de pe pereti. In al doilea rand, din trei fete dragute doua sunt barbati de 40 de ani. Homosexuali, mai mult ca sigur. Iar a treia fata are un prieten culturist. Sa iti mai placa arta daca poti!!

5. Tinerele profesoarele de la facultate se simt atrase de cel putin un baiat dintr-o grupa data. Si, din una-n alta, se ajunge de la chimie organica la sex pasional.

Fals! In primul rand, se pare ca pentru a preda chimia organica trebuie sa ai peste 50 de ani. In al doilea rand, de baieti se simt atrasi doar profesorii.

6. In filme, cand flirteazi cu o tanara si pui un pariu de genul “daca pierzi, ma lasi sa te sarut”, fata te saruta intotdeauna desi pierzi. Dupa care, eventual, fuge zglobie la treburile ei.

Fals! In realitate, daca pierzi (si pierzi) ti se spune “am uitat sa-ti zic, daca pierzi nu mai incerci sa vorbesti cu mine. Niciodata”. Dupa care fata fuge zglobie la ale ei.

7. In filme, daca te intalnesti pe hol cu bunaciunea aia de vecina, si ea vede ca te-ai taiat sau impuscat sau ranit in vreun fel, vine imediat cu alcool, bandaje si aloe vera, ca sa te doftoriceasca.

Fals! In realitate, iti zice buna seara si asteapta sa ii tii deschizi usa , ca sa intre. Plus ca lucreaza la o galerie de arta, deci are prieten culturist.

Mai bine lasi balta filmele si te uiti la stirile de la ora 5. Ca toate crimele, violurile, accidentele se petre exact la fel in realitate.

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează