Apelati cu incredere la linia de consiliere…

Apelati cu incredere la linia de consiliere…

Extrase din raspunsul la un mail. Da, stiu, as fi fost de-a dreptul nedrept daca nu-l impartaseam cu publicul larg :)

„nenea, nenea, da de ce nu ne gasim sufletu pereche ?? :))”

Multumita naturii mele desavarsite de observator, sunt in masura sa iti raspund la aceasta intrebare.

Sufletul pereche seamana, din cate pot eu sa imi dau seama, cu un pantof. Respectiv o pereche de pantofi.

De cele mai multe ori, cand te duci in magazin, perechea pantofului care iti place este etichetata gresit si se afla in alta cutie, din alt depozit, din alt magazin. Mai mult, daca ai apucat sa probezi un pantof esti obligat sa-l cumperi si pe celalalt din cutie. Ce daca e cu 2 numere mai mici?

Exista, desigur, o pereche de pantofi perfecta, exact modelul pe care il doresti, dar din pacate sunt maro. Si nu se asorteaza cu nimic din ce ai tu. (Extensie: dupa ce ai renuntat la ei, si a trecut suficient timp pentru ca respectivul model sa dispara din toate magazinele, iti vei da seama ca erau exact ce iti trebuie. Si ca de fapt ai o droaie de haine care merg cu pantofi maro.)

In magazin nu ai, practic vorbind, nici o sansa sa gasesti o pereche perfecta de pantofi. Sunt prafuiti. Sunt nepotriviti. Sunt decolorati. Sunt fara eticheta. Sunt fara garantie. Sunt probati de toti nespalatii. Sunt pe un raft prea inalt. Etc.

Du-te cu prietenii la cumparaturi. Cand ai senzatia ca ai gasit niste pantofi perfecti, ei iti vor sari in ajutor gasindu-le o mie de defecte si convingandu-te sa iesi din magazinul acela. Invariabil. La fel de invariabil, incepand cu a doua zi iti vor spune fara incetare ca au glumit, ca nu vorbeau serios, ca erau niste pantofi perfecti si ca trebuia sa ii cumperi.

Cand gasesti o pereche care iti place si o cumperi, oricat de bine te-ai simti in ei vei invidia libertatea celor care trec alergand pe langa tine. In adidasi.

Chiar daca initial ti se pare ca ai niste pantofi senzationali, mai tarziu te vor strange, se vor rupe, iti vor face bataturi sau iti vor aminti in permanenta de un eveniment nefericit, cum ar fi o nunta. A ta sau cea la care o domnisoara de onoare beata ti-a turnat o sticla de sampanie in cap. Sau ambele.

In sfarsit, ti se spune in permanenta ca pantoful perfect il gasesti, dintr-o data, pe strada. Poate altii. Daca tu vei gasi, vreodata, vreun pantof, va fi din cauza ca fostul proprietar a calcat in ceva si i-a fost lene sa-l curete.

Pentru orice alte nelamuriri, apelati cu incredere…

* Concluzii la care am ajuns prin coroborarea observatiilor empirice cu multe si variate relatari ale persoanelor care s-au confruntat in mod direct cu fenomenul. Gradul de certitudine direct proportional cu cantitatea de alcool ingerata de-a lungul sus-mentionatelor relatari.
** Da, exact la fel ti se va intampla si tie. Nu, nu ma refer numai la pantofi.

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează