Electorala

Ieri am vazut un politist timid. A fost induiosator, pe cuvant. Mergea omul cu o dubita din aia de a lor, cu girofarul pornit si sirena urland, si cand a ajuns intr-o intersectie si a vazut ca lumea nu se da la o parte a oprit sirena. Cat de aiurea e asta?!?! Adica, e ca faza aia, „dezbraca-te, ca nu-ti fac nimic”, dar pe dos. „Te-ai dezbracat? Nu-ti fac nimic”.

Au fost si alegerile. Ati observat ca aproape toata lumea ezita putin inainte de a spune cu cine a votat? Adica, probabil intrebarea „cu cine ai votat?” e gestul reflex absolut. Nu sa te uiti la ceas, nu „buna ziua”, nu „a fost bine si pentru tine?”. E, cand cineva raspunde la asta are, de obicei, o mica ezitare. Ruda, prieten, vecin de palier, orice-o fi, tot ezita putin. Adica, oamenii isi povestesc partide de sex, discursuri de concediere, decizii judecatoresti mai degraba decat sa spuna cu cine au votat. Ce se poate intampla daca imi spui cu cine ai votat?…….A, cu ala? De ce mama naibii ai votat cu ala?!?!

O mica observatie aici: prefer acest tip de alegatori celor care nici nu asteapta sa ii intrebi, si se apuca sa iti povesteasca optiunea lor, argumentele pentru optiunea lor, istoricul partidului, personalitati ale partidului, citate din analisti favorabili si planuri de arhitectura pentur noul sediu. Cu mana pe inima v-o spun, eu aleg povestile legate de partide de sex si discursuri de concediere. Cine are nevoie de orizonturi largi?!

Ca tot veni vorba de alegeri, ziceau unii la televizor ca PSD-ul a avut priza la public mai ales in mediul rural. Ce tarani, pe cuvantul meu.

Altii au votat cate un candidat obscur, numai pentru ca nu le placea niciunul dintre prezidentiabili. Nici cel obscur, vreau sa spun, dar de ala se stia ca nu iese. Asta e ca si cum ar merge la cinema cu iubita si s-ar certa pentru ca el vrea un film de actiune iar ea o poveste siropoasa de dragoste. Si ce solutie aleg geniile astea? Sa intre sa vada un documentar despre aclimatizarea pomilor fructiferi.

In sfarsit, am si eu o curiozitate. Candidatii astia care au obtinut cate jumatate de procent isi trec in CV candidatura? Ca io, de exemplu, nu mi-am inclus intr-al meu slujbele de unde am fost concediat. Parca nu da bine.

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează