Despre taria de caracter

…si cum mi-am pierdut-o eu.

V-ati astepta ca un individ de o inalta statura morala, asa ca mine, sa treaca, demn, peste orice fel de piedica ii scoate soarta-n cale. As fi zis ca nu va inselati deloc dar, din pacate, am descoperit ca unele piedici sunt ca un palc de grase: prea mari pentru a trece peste ele. Altfel zis, am facut varicela. Si pana la urma demnitatea mea a cedat.

Mai intai au aparut cateva bube. Un om normal, cand nu stie ce sunt alea, intreaba. Un om normal si lenes nu bate drumul pana la medic, ci se opreste in prima farmacie. Bai, cand mi-am dat caciula jos si am intrebat-o pe fata aia daca stie cum arata varicela si pojarul, s-a speriat de parca iesise Dan Diaconescu presedinte. Ca ea nu a facut nici una, nici alta si nu stie cum arata, dar mai bine sa nu ma apropii. Parca nu e foarte constructiv, nu-i asa? Te-ai astepta ca oamenii sa fie potriviti mediului in care lucreaza, Altfel e ca si cum m-as duce eu sa tin discursuri motivationale la un simpozion de grase.

Ma rog, nu a fost asa dramatic, am trecut peste asta.

Bun, hai la doctorita de familie. Care deja stia despre ce e vorba si ma astepta mascata toata. Sinistre mastile astea frate, sau am vazut eu prea multe filme cu epidemii si virusi. Ar trebui sa deseneze astia femei goale pe mastile medicale, ne-am mai relaxa si noi. Ma rog, ajung acolo, da sa vad bubele de pe cap. Uite-le. Da sa vad bubele de pe piept. Uite-le. Dupa asta nu m-a mai intrebat unde mai am bube, mi-a zis direct ca am varicela si ca nu am voie.

Bai, mai stiu si eu cate una-alta – o masina, un sport, un existentialism – dar in materie de bube sunt praf. Cand s-a apucat doctorita sa imi spuna ce nu am voie am crezut ca face misto de mine. Nu ai voie sa te speli. Nu ai voie sa mananci nimic gustos. Nu ai voie zahar. Nu ai voie cafea. Nu ai voie alcool. Nu ai voie sa te scarpini. Nu ai voie sa fumezi.

Ai voie sa il injuri pe ala care ti-a dat-o, dar nici asta nu pot, ca nu stiu cine e. Am facut socoteala si as fi luat-o de la Sibiu – mai bine mergeam la Revelionul lui Vanghelie, aia sigur au facut deja toate bolile posibile. Vorba lui Vlad, m-a mancat in fund sa merg la Sibiu, doar ca invers.

In fine, sunt barbat, sunt puternic, voi invinge.

Si uite-asa, nici nu am apucat bine sa ma vait si sa-mi plang de mila, ca varicela a pus total stapanire pe mine. Arat, cum sa va spun eu, ca un tapet tip fantezie. Ca un pumn de pietris aruncat intr-o balta. Ca un mim atacat de albine. Ca bugetul Romaniei pe 2013. Plin de puncte rosii si pete albe, sunt de vis. Petele albe sunt de la mixtura mentolata cu care trebuie sa ma ung, cica ajuta. Ajuta o laie, bubele tot te mananca, cel mult te face sa nu mai pari atat de trist. Asa cred cel putin, ca nimeni nu s-a uitat la mine fara sa-l buseasca rasul.

Ce daca! Sunt ca apa! Voi trece peste toate!

Cand vine cate-un suflet sa imi aduca provizii, sunt curios daca vreunul din casieri a remarcat sacosele pline de iaurt, banane si servetele umede. Adica, sper ca nu sunt niste cumparaturi foarte frecvente…dar cine-s io sa judec.

Nu conteaza! Sunt tare ca stanca!

Dupa care mi-a iesit o buba fix in varful sculii si am cedat.

Pai nu se poate frate, in sfarsit o am si io mai lunga si nu pot sa o arat?!?!

Painkiller

PS Macar pot sa imi fac un tricou cu „I’ve been to Sibiu and all I got was chickenpox.” Asta e tot gluma lui Vlad. Serios, e baiat de treaba, daca aveti vreo problema dati-i un telefon, gaseste el o vorba buna pentru voi.



Imagine de pe Wikimedia Commons.

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

1 comentariu