De profundis I

sau


Mai putin uimitoarele duminici ale lui Painkiller

Saptamana asta am putut sa ma dedic meditatiei. Adica n-am avut mare lucru de facut, drept pentru care mi-a fugit mintea la toate bazaconiile. Urmeaza cateva dintre nazdravaniile care m-au preocupat in ultimele zile.

– Ati vazut reclama de la Bucium? Aia cu traditia care se perpetueaza, retetele din vechime si alte asemenea? Dom’ne, nu stiu pe unde au copilarit creativii aia, dar vreau si eu! Gagicile, una si una, dansau can-can in ciubarul cu struguri. Pai traditie din aia vreau si eu! Ca pe unde am haladuit eu in alte vremi, erau numai niste mosnegi adunati in jurul cazanului de tuica.

– Fiind eu preocupat de conflictul arabo-israelian, m-am apucat sa mai bantui pe net in cautare de informatii. Din una in alta am ajuns pe site-ul unui ziar evreiesc, pasa-mi-te serios si obiectiv. Iar in capul site-ului trona, la fel de obiectiv, un banner cu „Nice jewish girls by the tens of thousands!!!” Cum ar veni, asta este un indemn hippie, o leaca mascat: „Don’t make war! Make love by the tens of thousands!” Amin.

– Am pisica. Mica. Am primit-o cadou de casa noua. Ea e haioasa de felul ei, plus ca fiind birmaneza si aratoasa, am sperante sa imi amelioreze relatiile inter-umane. Problema e ca a naibii mata se culca pe monitor. E cald, e bine, dar eu stau si ma gandesc la radiatiile alea. Daca ii creste un cap in plus? Pentru ca mieunatul la doua guri chiar ca nu o sa il suport.

– O alta reclama interesanta e cea de la Electrolux, pentru masina de spalat mai inteligenta decat multe gospodine. Adica aia care iti arata cu precizie timpul necesar pentru diverse operatiuni.

––––––––––––––––––––

Nota: Sunt constient ca poanta care urmeaza este facila, previzibila, ieftina, de o vulgaritate gratuita, misogina si altminterea de un gust indoielnic. Dar nu suntem perfecti :)

––––––––––––––––––––

Ei, in reclama cu pricina este prezentat, la un moment dat, un prim-plan cu afisajul digital al masinii. Iar pe ala scrie „Final de ciclu in x minute”. Iar eu, fara sa vreau, m-am gandit ce frumos ar fi sa aiba si femeile asa ceva. Adica, un fel de ecran pe care sa scrie „Sindromul pre-menstrual se va termina in 3…2…1…Interactiunea este acum posibila”. Sau ca in Star Trek: „Timp ramas pana la urmatoare migrena: 30 de minute. Parasiti baza.”

– In sfarsit, in lipsa unor filme erotice, am ajuns intr-o seara pe ceva canal cu emisiuni educative. Oamenii prezentau un material despre Loch Ness. Acuma, eu sunt constient ca se incearca, in emisiunile de gen, comparatii si raportari cat mai plastice, ca sa priceapa tot telespectatorul neinitiat. De genul „Daca in loc de sange T Rex ar fi avut benzina, ti-ar fi ajuns pana in Seattle si inapoi”, sau „un vulcan erupe cu o putere egala cu a bombei de la Hiroshima”. Eu nu am fost nici la Hiroshima, si nici la Seattle nu vreau sa merg, pentru ca am auzit ca e nasol in perioada asta a anului. Dar cel putin vad sensul raportarilor respective.

Ei bine, tin sa va spun ca in Loch Ness ar incapea de trei ori intreaga populatie a planetei. Care e faza?!?! Pe scenaristul astora il cheama Adolf? La urmatoarea emisiune o sa ne spuna cate fete evreice dragute ar incapea intr-o masina de spalat inteligenta?

„Pentru a opri un Hummer care merge cu 75 km/h, ar fi nevoie de 200 de trupuri de adulti intinse pe sosea”. „Socul psihologic al celor care au supravietuit atentatului de la WTC este egal cu cel a trei violuri si o talharie”.

Sa v-aud ca va mai plangeti de pornografie.

Aș putea, la o adică, să îți trimit chestii din astea istețe și pe mail.

Comentează